Manócska egyedi és újjávarázsló ötletei

Rántott hús másképp… tésztában sütve

Egy 24 cm-es tepsiben két személyre számolva, 4 nagy szelet sertéscomb, 15 dkg liszt, 1,5 dkg élesztő, 1 dl víz, só, 10 dkg vaj, 1 tojás, 15 dkg zsemlemorzsa.

15 dkg lisztből kenyértésztát készítek, kettéosztva letakarva kelesztem egy óráig.

 A 4 szelet húst csíkokra vágva sózva, felvert tojásban megforgatva a hűtőbe rakom érlelődni amíg a tészta megkel.

A tepsi alját kikenem a vaj felével, rárakom a kinyújtott tészta felét, megszórom a zsemlemorzsával, ráhelyezem a tojásos húscsíkokat, erre zsemlemorzsa és a tészta másik fele, tetejére kenem a vaj másik felét.

125 fokos sütőben 1 óra 20 percig sütöm.

Melegen és hidegen finom önálló étel

A tészta változatát próbáltam ki,  élesztő helyett csipet szódabikarbóna, víz helyett iró ami túrófőzés után maradt, kelesztés nélkül a közepesen lágy tészta felét zsírozott tepsibe zsírba mártott fakanállal elsimítottam, rá raktam a húst, a tészta másik felével betakartam, a tetejére még szórtam zsemlemorzsát.

160 fokos sütőben 40 perc alatt aranybarnára sütöttem.

Különlegesen finom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!