Egy 24 cm-es tepsiben két személyre számolva, 4 nagy szelet sertéscomb, 15 dkg liszt, 1,5 dkg élesztő, 1 dl víz, csipet só, 15 dkg kenyérszalonna.
15 dkg lisztből kenyértésztát készítek, kettéosztva letakarva kelesztem egy óráig,
a 4 szelet húst csíkokra vágva sózva, kaporlevéllel megszórva, vagy akár tovább fűszerezve a hűtőbe rakom érlelődni amíg a tészta megkel.
A tepsi aljára rakom a vékonyra szeletelt szalonna felét, rá a kinyújtott tészta felét, a húscsíkokat, a tészta másik felét, tetejére a szalonna másik felét.
125 fokos sütőben 1 óra 20 percig sütöm.
Melegen és hidegen finom önálló étel
Ezt a tésztát kipróbáltam reszelt sajt, burgonya virsli keverékével, vajon párolt zöldséggel, mindkettő nagyon finom, de a változatos töltelékhez csak a képzelet, ízlés, a kamra tartalma kell.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: