Bár az eddigi témától eltérő, de ezt a hússal, zöldséggel töltött tésztát ki kell próbálni.
Hat darab 20 cm átmérőjű tésztához
hozzávalók:
30 dkg liszt
1 kávéskanál só
1 kávéskanál étolaj
1 kávéskanál 10 %-os ecet, vagy almaecet, vagy vörösbor
2 dkg élesztő langyos cukros tejben feloldva
1 tojássárgája
körülbelül 2 dl víz, közepesen kemény rétestészta állagúra összedolgozzuk.
töltelék
20 dkg darált sertéshúst megsütve hagymás olajba
sós vízbe párolt 20 dkg mexikói zöldségkeverék
A tésztát 6 felé osztva, egyenként kinyújtjuk kb. 20 cm-es körökre, felét tojásfehérjével megkenjük (ettől fog összeragadni és sütés közben sem folyik ki a töltelék), erre a felére egy-egy evőkanál húst és zöldséget rakunk, ráhajtjuk a tészta másik felét széleit lenyomkodjuk, és forró olajban aranybarnára sütjük.
Hidegen, sőt másnap is nagyon finom.
Tovább variálva kipróbáltam ezt a tésztát zsírral, így kissé omlós ropogós lett.
Olvasztott vajjal, nagyon omlós ropogós finomság.
A tésztát pihentetve lágyabb lesz, a lángoshoz hasonló, de ha ropogósan szeretjük, előbb a tölteléket készítjük el.
Sőt a töltelékre számtalan variáció van, többek között hagymás. Két közepes hagymát vajon sóval megpároltam, tettem hozzá egy evőkanál sűrített paradicsomot, egy evőkanál tejfölt, besűrítettem kevés liszttel és egy tojással még átsütöttem…
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: